Intresserad av CsV ?

Att tänka på om du funderar på denna ras.

* Du bör har tid och lägga väldigt mkt tid på socialicering av valpen och det ska börjas i tid.Du ska prioritera din tid med valpen framför hundfri tid då din hund är bara valp en gång det är nu du har changs och vänja dem vid allt som den behöver klara som vuxen och slippa bli stressad utav.

Det kan vara svårt att veta hur mkt träning denna ras behöver om det är första hunden.Bättre mer än för lite ;) men i lagom dos anpassat efter individen.

* Har du alternativ när du måste lämna hunden ensam?Denna ras trivs bäst med en hundkompis i familjen och är då lättare o lämna ensam.Men även med hund sällskap är att föredra om dem kan vara i en hundgård el liknande ute.Och då  måste du också vänja valpen vid att vara ensam i hundgården med hundsällskap när du är borta från att den är liten så fort den blivit hemmastadd.

Hundgård är oftast ett måste för att dem är högenergi hundar och även om du rastar dem innan du lämnar dem ensamma så kan dem förstöra mkt innomhus om dem börjar bli uttråkade el har sepatations ångest.Dem öppnar lätt ditt kylskåp och dörrar.

Ska du ha hundvakt är det bäst o vänja hunden vid denna person från att den är valp så du har en person el fler som hunden har förtroende för.

* Har du en hane sedan tidigare och planerar att skaffa en CsV hane det finns inga garantier att dem kommer att funka ihop när din CsV nått könsmogen ålder och mental könsmognad.Dem försöker ofta "ta över"  o dominera den andra hanen.Hanar är ofta svåra med andra hanar.Tikar kan också vara dominanta och stiger i i rang när dem får valpar och kan bli kan bli knepiga vid löp.Och bägge könen kan bli svårare med med andra hundar med åldern även om det funkar första åren.Det är ingen hund du släpper in i en hundrastgård varje dag...om det är det du drömmer om du bör veta om det.Även om det i vissa fall kan funka..med inte så dominanta individer.Dem leker ofta hårt även när det är lek ;)