Varghunds Blogg

12. okt, 2019
19. sep, 2019

Bland årets roligaste händelser är Muddy Paws Biathlon!Vi har turen och bo i Haninge precis där tävlingen äger rum.

Efter att ha sprungit hundlöpet i ett antal år och andra canicross löp var denna tävlings form väldigt välkommen och något nytt både för människa o hund. 

 Jag valde att tävla med Hattai denna första gång, vi har tränat en del innan men visste ändå inte riktigt vilka hinder vi skulle stöta på samt hur vi skulle klara av det.

Vädret var perfekt och efter en lite frågande Hattai vid start så låg hon i och drog i selen som en husky efter två första hinder.Jag valde att inte ha dragsele på henne då det är lättare för henne o krypa ur och antog att vissa hinder skule jag få ha henne bakom mig.Sä fick bli vårat vardags sele som även är ganska dragvänligt.

Andra hindret var ett rör som gick under ett dike det var fyllt med vatten och lera och jag som ha svårt för trånga utrymmen fick en utmaning verkligen men trots mattes tvekan följde Hattai med mig och igenom.

Nästa utmaning var ett prov för hundägaren nämligen luftgevär och då jag missade och skjuta prick fick vi en straffrunda och hoppa hinder som vi redan tagit oss över en gång.

Har en hund med långa ben men har själv ganska korta ben så vissa hinder var svårast för matte o komma upp på ;) Hattai hon flög upp ...

Andra hinder som däcket så fick matte bara jobba igen och dra däcket upp o ner en viss sträcka.

Sen var det hopp och balans hinder och mer kryp hinder (där matte slog i huvudet lite ) och vattenhinder.

Vattenhinder gick bättre än väntat då Hattai inte är en badanka riktigt ;)

Hindret där Hattai förvånade mig mest var det höga klätterhinder som påminde om agility/bruks hinder men detta var mkt brant o högt.Många hade problem med hindret och jag trodde inte det var så brant ut när jag såg det på håll så tänkate hur  ska detta gå när vi kom nära men Hattai tvekade inte ;) matte blev så stolt!

Det var lagom tids mellanrum mellan varje ekipage så man behövde inte trängas vid hinder vilket var bra.

Otroligt fin stämmning på tävligen och bra jobbat av funktionärer!Detta gav verkligen mersmak på många sätt!

Vi blev placerade i mitten ungefär med en del tidspålägg klara du inte ett hinder fick du tidspålägg.

Nu är vi redan anmälda till nästa år i April och då är tävlingen förlagd till två dagar så jag kan vara med en dag med varje hund och då får även Okami vara med ;).Jag vet att han klara det nu efter att ha prövat med Hattai men han kommer ha lite andra svårigheter än vad Hattai hade och vi tar ner tempot lite o gör det mest på skoj.

Okami är pigg som han alltid varit med fyller ju 10 år i Januari så vi ta hänsyn till det han få bestämma tempot.Men han slipper va ledsen att han inte få va med o bara titta på Hattai o mig..

19. sep, 2019
26. aug, 2019
26. aug, 2019

Okami