Varghunds Blogg

21. maj, 2020

Hundarna med den andra skådespelaren som spelade en utav dem som jobbade med vargarna på Kolmården.

22. apr, 2020

Okami i närkontakt med skådespelaren

22. apr, 2020

Hattai till höger om skådespelaren Okami till vänster

22. apr, 2020

Okami springer mot skådespelaren

16. apr, 2020

Har skrivit i ett tidigare inlägg om inspelningen precis efter att vi hade varit och filmat sen tog det ngr månader innan dokumetären var klar.Som redan nämt i tidigare inlägg var Inspelninngen på en helg dag i ett friluftsområde i Stockholm med allt vad det innebär...människor,barn, hundar, cyklar osv

Hundarna gjorde sitt allra bästa trots mkt störningar vilket dem vanligtvis har lite svårt för, men dem var verkligen focuserade och nyfikna och ville vara med. 

Skådespelaren som dem skulle jobba med på nära håll var lite ovan vid hundar.Men genom att förse skådespelaren med godis och träna några gånger innan tagningen så sprang dem sedan utan problem till henne.Hade en medhjälpare som hundarna känner o har förtroende för som hjälpte till och fånga upp hundarna efter att dem sprungit till henne.

Hundarna fattade snabbt vad det gick ut på dem byggde upp en förväntan och dem sprang gärna till skådespelaren för att dem tyckte det var kul o för att hon hade godis ;) och trots att det var en för dem främmande människa.

Hundarna skulle även tex hoppa upp på skådespelaren när hon stod upp och det funkade bra med godis det med! Samt Okami fick rollen att nafsa i hennes luva vilket funkade genom att vi placerade godis i luvan ;)

I dem scener där hundarna skulle stå stilla krävs mer än vad man tror mkt tålamod av hundarna att vara i stillhet under flera tagningar men samtidigt allert o titta in i kameran kan vara nog så svårt men med muntligt beröm under tagningarna och godis efter tagningarna gick det bra!

När man tränar dessa hundar går det mesta att lösa med lite mutor aptiten är det inget fel på även när dem är i ovana miljöer och med nya människor.Dock hade det inte funkat alls om dem inte var sociala och gillar folk, så grunden till att vara med på filmuppdrag är nog det samt att acceptera att hanteras av främmande människor.

Mot slutet av filminspelnings dagen var skådespelaren kompis med hundarna från att ha varit lite ovan med hundar o det är alltid så kul att se!Det är denna skådespelare som syns på bilden med hundarna.