SE UCH DK UCH SE V-14 SE V-16 Hara Kiri Srdcervac " Hattai" Import Czech Republic

Hara Kiri Srdcervac kallas "Hattai" är född 2013 då jag hämtade henne i Tjeckien.

Hattai är en riktig glädjespridare och en väldigt glad hund med mkt energi bus och leklust o mkt kamp intresse o gillar att jaga istället för att bli jagad.Hon är självständig men samtidigt har hon stort behov av närhet och sover gärna i sängen om hon får.Mycket  smart och tänker ibland lite för mkt.Hon kan vara svår att överlista ;)Hon har helsyskon och halv syskon som tränas och gjort prov i skydds utomlands.

Jag kan också se Hattai som en gränsbevakningshund inom militära vilket var det rasen avlades till från början, då hon har en viss misstänksamhet och säger alltid till när det kommer någon när vi tex är ute på promenad.Nej inget undgår Hattai ;).

När vi är ute på stan är hon en nyfiken och framåt och tycker att det är kul att hälsa på människor, men det ligger en del träning bakom att jag kan ta med henne i många miljöer samtidigt som hon tycker att det är kul att vara med.

Hon är en dominant tik i sitt sätt och var lika stor som sina bröder i valphagen och som växte sig nära 70 cm i mankhöjd.Hon är från Tjeckiska och Italienska linjer.

Hattai är en riktigt allround hund som jag ställer ut och tränar viltspår med hon har klarat anlagsprovet i viltspår, samt vi springer tex hundlöpet el i dem löpnings klasser med hund som draghundsport förbundet anordnar.Hon gillar att vara först en riktig ledarhund.Hattai har två Svensk Vinnartitel och är Svensk och Dansk utställnings champion.Samt har medverkat i två stycken musikvideos.

Hattai är också mina drömmars hund en väldigt mångsidig hund med många sidor att utveckla.

 

 

Hattais far Belfedor Arqeva

Hattais mor Anne Lee Srdcervac